Koripallo on ollut osa kesäolympialaisia Berliinin kisoista 1936 lähtien. Sekä miesten että naisten turnauksessa pelaa 12 maajoukkuetta. Mukana on myös isäntämaa Brasilian joukkue ja 11 muuta kovaa joukkuetta jotka ovat kansainvälisen koripalloliiton eli FIBA:n listoilla korkealla. USA on molempien sarjojen ehdoton ennakkosuosikki ja tässä on yksi laji jossa kultamitalien kohtalo on kaiken mukaan jo etukäteen niin varma kuin se vaan voi olla. Jokainen ottelu on kuitenkin pelattava ja olympialaisissakin sattuu yllätyksiä.

Rio 2016 koripallo-ottelut tullaan pelaamaan Carioca Arena 1:ssä joka puolestaan sijaitsee Olympia Parkissa. Areena vetää 16 000 katsojaa.

Olympialaisten koripalloveikkaus

Olympia koripalloKoripallo on suosittu laji, joka löytyy jokaiselta vedonlyöntisaitilta. Tässä lajissa kultamitaliveikkaus on harvinaisen tylsää, joten huomio kannattaa kiinnittää yksittäisiin otteluihin tai muuhun sijoitusveikkaukseen.

Unibetilla on tarjolla mukavasti kohteita, joissa voi veikata, saako joku tietty maa mitalin, tai kumpi kahdesta maasta sijoittuu paremmin. Nämä ovat mielenkiintoisia kohteita, jotka tuovat vaihtelua pelkästään yksittäisten otteluiden lopputuloksista pelaamiseen. Ja otteluissa on tarjolla erilaisia tasoitusveikkauksia, joten etukäteen täysin selvästä ottelusta voi lyödä mukavilla kertoimilla betsejä.

Kertoimet koripallon olympiakultaan

Jos on USA molempien sarjojen suursuosikki, niin hoepasta tullaan molemmissa sarjoissa käymään huima taistelu. Finaalipaikkaa miehissä havittelevat koviten vedonlyöntikertoimien perusteella Espanja (Mestaruuskerroin Unibetillä 12.00), Brasilia (21.00), Liettua (26.00) ja Argentiina (26.00). Naisissa kisa tullee olemaan vieläkin tiukempi, USA:n jälkeenn voittokertoimet ovat Ranska (16.00), Australia (16.00), Turkki (26.00) ja Serbia (26.00). Näiden kaikkien joukkueiden mitalikerroin on korkeintaan 3.00.

Miesten koripallo

Miesten turnauksessa pelaavat USA, Venezuela, Kiina ja Australia lohkossa A, näiden lisäksi kaksi maata jotka selviävät heinäkuun karsintaturnauksessa. B-lohkoon menee vielä kolmas joukkue karsinnoista ja sen lisäksi Argentiina, Espanja, Brasilia, Liettua ja Nigeria.

Yhdysvaltojen ylivalta koripallossa on selvä: ainoa kerta kun Yhdysvaltojen koripallojoukkue ei ole ollut olympialaisissa mitalisijalla on vuoden 1980 boikottikisat ja 16 turnauksesta, joissa joukkue on pelannut, vain kolme ei ole päättynyt Yhdysvaltojen kultamitaliin.

Naisten koripallo

Naisten turnauksessa pelaavat isäntämaa Brasilian lisäksi A-lohkossa Ranska, Japani, Australia, Valko-Venäjä ja Turkki, B-lohkossa puolestaan Kanada, Espanja, USA, Senegal, Serbia ja Kiina. Eri vedonlyöntisivuilla voit lyödä vetoa vaikkapa alkulohkon voittajasta.