Lentopallo tuli mukaan Tokion kesäolympialaisiin vuonna 1964 ja sitä pelattiin alusta lähtien sekä miesten että naisten kesken. Vuodesta 1996 lähtien myös rantalentopallo on ollut olympialaji. Lentopallossa pelataan 24 joukkueen turnaus, rantalentopallossa mukana on 48 joukkuetta. Tämä on peräti tuplat siihen verrattuna montako joukkuetta oli mukana Lontoon 2012 olympialaisissa.

Olympialaisten lentopalloveikkaus

Olympia lentopalloLentopallo on olympialaisten suosituimpia lajeja vedonlyöjien keskuudessa. Lentopallovedonlyönti löytyy siis jokaiselta vedonlyöntisaitilta. Kohdevalikoiman laajuus riippuu saitista, joten kannattaa katsella ja vertailla, mutta jokaiselta saitilta pitäisi löytyä mahdollisuus veikata turnauksen ja lohkojen voittajaa ja yksittäisten otteluiden tuloksia.

Lentopallo-otteluita on myös saittien live-vedonlyönnin kohteissa, joten jos haluat ottelunaikaista vedonlyöntiä, se onnistuu ainakin Betwaylla.

Rantalentopalloon on vähemmän kohteita tarjolla, eikä sitä löydy jokaiselta vedonlyöntisaitilta. Kannattaa siis vähän katsella, mikäli sitä mielii pelaamaan. Ainakin Unibet tarjoaa beach volleyn voittajaveikkauksen. Laji kasvattaa koko ajan suosiotaan ja yleensä olympialaisten aikana lajin suosio kokee huiman buustin.

Miesten lentopallo

Miesten turnaukseen osallistuvat isäntämaa Brasilia, Italia, USA, Kanada, Ranska ja Mexiko A-lohkossa, B-lohkossa kisaavat Puola, Venäjä, Argentiina, Iran, Kuuba ja Egypti. Suurin ennakkosuosikki vedonlyöntikertoimien perusteella on Brasilia (Unibet 3.35) ja Ranska (4.75). USA:lla (5.50), Italialla (6.00) ja Venäjällä (6.00) katsotaan myös olevan hyvät mahdollisuudet olympiakultaan.

Naisten lentopallo

Naisten turnaukseen osallistuvat emäntämaa Brasilian lisäksi Venäjä, Japani, Etelä-Korea, Argentiina ja Kamerun A-lohkossa. B-lohkon joukkueet ovat USA, Kiina, Serbia, Italia Hollanti ja Puerto Rico. Kertoimien perusteella mitalipelit tulevat olemaan nelikon Brasilia (3.00), USA (3.35), Kiina (4.20) ja Venäjä (7.50) heiniä.

Beach volleyssä yhteensä 38 paria

Miesten beach volley

Miesten beach volleyhyn osallistuu yhteensä 24 paria ja viekä ennen kisoja käydään viimeiset karsintakierrokset. Olympiarankingissa korkeimmalla sijalla ovat Brasilian Alison / Bruno Schmidt, tiukan vastuksen heille tulevat taatustin antamaan Hollannin Brouwer / Meeuwsen ja USA:n Lucena / Dalhausser. Myös toinen isäntämaan pari, Pedro Solberg / Evandro ovat korkealla rankingissa.

Naisten beach volley

Olympia Beach VolleyNaisten rantalentisturnaukseen osallistuvat mm. Brasilian kaksi huippuparia, Larissa / Talita ja Agatha / Barbara. Heille haastetta antavat USA:n Walsh / Jennings ja Saksan Ludwig / Walkenhorst, joille mitali on siis todella realistinen tavoite. Myös Suomen Lehtonen / Lahti on olympiarankingissa varsin korkealla.