Olympialaisten lähetyksetRion olympialaisten lähetykset näkyvät tuttuun tapaan Suomen Yleisradion eli YLE:n ilmaiskanavilta. Tarjolla on taas tuutin täydeltä televisioviihdettä urheilun parista. Olympialaisten kisalähetykset painottuvat myöhäiseen iltaan ja yöhön, joten ohjelmatilaa se ei muilta ohjelmilta juurikaan vie. Tämän lisäksi YLE tulee lähettämään YLE Areenan kautta eri streameja, joissa kisoja voi seurata oman mobiililaitteen tai päätteen avulla käytännössä katsoen missä vaan ja milloin vain. YLE tulee myös tuottamaan verkkoon ”parhaat palat Rion olympialaisista”, joten jos urheilufani ei jaksa yöllä valvoa, voi yön tapahtumat tarkistaa netin välityksellä.

Unibet tarjoaa olympialaisiin parhaat live-vedot

Rio 2016 olympialaisten livestreamit Suomessa

Mainion lisän olympiaurheilun ystäville tuo Olympic Youtube channel, jonka streamien avulla jokainen sporttifani voi katsella live-streamit olympialaisista aina olympiasoihdun sytyttämisestä päättäjäisten viimeisiin hetkiin saakka. Olympialaisten virallisen videokanavan ja streamit löydät tästä linkistä. Erilaisia streameja on saatavilla myös LiveTV:n kautta ja tähän palveluun pääset tästä linkistä. Paljon muutakin urheilua kuin Olympialaisia. Livevedonlyöntiin nämä streamit eivät aina sovi, sillä usein ne näytetään muutaman minuutin viiveellä.

Tämä on kuitenkin viimeinen kerta kun olympialaiset näkyvät YLE:n kanavilla vähään aikaan. Siitä pitää huolen se, että KOK eli Kansainvälinen Olympiakomitea myönsi koko Euroopan tv-lähetysoikeudet vuosille 2018-2014 Discovery Communicationsille. Tämä tarkoittaa sitä, että Suomessa olympialaiset tullaan näkemään lähinnä TV5, Kutonen, Frii ja Eurosport –kombinaatiolla. Mutta tämä siis vasta vuoden 2018 olympialaisista alkaen. Olympialaisten tulee kuitenkin näkyä vapailla kanavilla, joten ainakaan toistaiseksi olympialaisten katsomisesta ei tarvitse maksaa mitään.

Rio 2016 olympialaisten TV-lähetykset Suomessa

Suomessa TV-lähetysten laatu on puhuttanut jo pitkään ja kun vihdoin olemme päässeet nauttimaan Full HD –lähetyksistä joidenkin kanavoiden osalta, muualla mennään jo kovempaa. Esimerkiksi Japanissa kuvataan kisoja 8K –muotoon, 4K lähetyksistä Suomessa saadaan vasta unelmoida. Japanilaiset panostavat jo nyt tuleviin 2020 vuoden omiin olympialaisiin, toivottavasti viimeistään silloin Suomessakin nähdään Full HD –laatua parempaa kuvaa ihan perinteisissä vastaanottimissa.

Suora lähetys on perusedellytys mikäli aiot livevetoa pelata, sillä sitä kautta voit tarkkailla ottelun tapahtumia ja ennakoida tulevaa.

Mikäli sinulla on iptv:n tai satelliitin kautta mahdollisuus katsoa myös muiden maiden kanavia, niin eri maat tulevat näyttämään eri urheilulajeja. Lisäksi näiden maiden streamaus-palvelut tulevat näyttämään urheilua taatusti niin, että näet jokaisesta haluamastasi lajista juuri ne asiat mitkä haluat. Monet streamit ovat tarjolla vain sen maan asukkaille, mutta geoblockauksen kiertäminen tänä päivänä on todella helppoa. Ei siis kannata välttämättä tyytyä siihen mitä oma televisioyhtiö tarjoaa, sillä olympialaisista saa paljon enemmän irti kun katsoo muut lähetykset läpi. Mm. Iso-Britannian TV-yhtiö BBC tulee jälleen streamaamaan useampaa kanavaa webpalvelussaan Rion olympialaisista.

Kaikkien aikojen suurimmat kesäkisat

Rion olympialaiset tulevat lyömään laudalta aikaisemmat kesäolympialaiset, 206 maata, yli 10 500 urheilijaa, 306 tapahtumaa ja 28 eri urheilulajia. Niistä riittää valtavasti lähetyksiä ja päällekkäisyyksiä tulee joka ikinen päivä. Sen takia onkin hyvä että katsojalla on vaihtoehtoja mitä katsoa.

Vedonlyönti tulee taatusti lyömään edelliset ennätykset kirkkaasti, sillä eri vedonlyöntitoimistoja on nyt enemmän kuin nejä vuotta sitten ja näiden firmojen vetotarjonta on laajentunut koko ajan.

Rion karrnevaalia on siis odotettavissa kaikille urheilun ystäville useammasta eri lähteestä. Olympia-streameja tulee taatusti saataville lähempänä itse kisatapahtumia. Urheilu on parasta paikanpäällä, mutta nykyisten välineiden avulla urheilun seuraaminen on jopa nautinnollista.