Rion 2016 olympialaisissa urheillaan yhteensä 28 urheilulajissa ja peräti 306:ssa eri urheilutapahtumassa. Eniten tapahtumia on luonnollisesti yleisurheilussa, jossa näitä eri lajitapahtumia on peräti 47 kappaletta. Vedonlyöjälle olympialaiset ovat hurja urakka! Mitkä ovat sinun suosikki olympialajit?

Olympialaisissa lajeja ja vedonlyöntikohteita riittää, mutta monelle tulee yllätyksenä mistä kaikesta voi oikeasti lyödä vetoa. Kannattaa käydä läpi kaikki vedonlyöntitoimistot ja katsoa mitä niillä on tarjota juuri sinun vedonlyöntimakuusi, mutta vinkkinä voimme antaa että tarjolla on paljon muutakin kuin voittajavetoja.

Yleisurheilussa ja vesiurheilussa eniten tapahtumia

Yleisurheilua tullaan näkemään Rion olympialaisissa jälleen valtava määrä. Pääosin Estádio Olímpico João Havelange –stadionilla käytävät yleisurheilun olympialajit tarjoavat peräti 47 eri lajia juoksumatkoista naisten ja miesten keihäänheittoon ja hyppylajeista naisten seitsenotteluun ja miesten kymmenotteluun. Luonnollisesti kun tapahtumia on paljon, myös erilaisia vedonlyöntikohteita on runsaasti. Tarkista vaikkapa Unibetin tarjonta olympialaisten yleisurheilukohteista, niitä riittää todella paljon.

OlympialajitVesiurheilu on yksi kesäolympialaisten keskeisistä urheilulajeista. Tämä on jaettu Rion olympialaisissa neljään eri osaan, uimahypyissä käydään kahdeksan kilpailua, taitouinnissa kaksi kisaa, vesipallossa ratkotaan kaksi olympiakultaa. 34 eri kultamitalia tullaan jakamaan uinnissa.

Lagoa Rodrigo de Freitas –stadion toimii soutajien kisanäyttämönä Rion olympialaisissa. Olympiamitaleita jaetaan soudussa yhteensä 14 eri tapahtumassa. Melonnassa jaetaan yhteensä 16:a olympiamitalit, neljä slalomista ja 12 sprintistä. Purjehdus tarjoaa katsojille ja urheilijoille yhteensä 10 eri tapahtumaa.

Olympialajit hyvin edustettuina

Joukkuelajeista käsipallossa jaetaan miesten ja naisten olympiamitalit. Samoin olympia jalkapallossa, jossa jaetaan mitalit naisille ja miehille. Koripallossa jaetaan naisten ja miesten olympiamitalit. Lentopallossa jaetaan yhteensä neljät mitalit, perinteisessä lentopallossa ja rantalentopallossa. Uutena lajina näissä kisoissa nähdään rugby, jossa jaetaan naisten ja miesten olympiamitalit. Maahockeyn olympiakullasta taistellaan niin miehissä kuin naisissa.

Paljon taistelulajeja ja painoluokkia

judoRiocentro toimii olympianyrkkeilyn pitopaikkana. 10 miesten sarjaa ja kolme naisten sarjaa ovat Rion olympialaisten ohjelmassa. Judossa otellaan 14 eri painoluokan mestaruuksista, joten naisille ja miehille on molemmille olemassa seitsemän eri sarjaa. Taekwondossa olympiaohjelmassa on kahdeksan eri luokkaa. Olympiakultaa voi voittaa miehissä ja naisissa myös Thriathlonissa. Painissa jaossa on vapaapainissa 12 eri painoluokan olympiamitalit ja kuudessa kreikkalais-roomalaissarjassa. Miekkailussa olympiamitalitapahtumia on yhteensä 10. Painonnosto on mukana Rion olympialaisissa yhteensä 15 eri painoluokassa niin että miehillä on 8 ja naisilla 7.

Mailapelit kiinnostavat monia

Sulkapallossa otellaan olympiakullasta viidessä eri tapahtumassa Riocentrossa, Tenniksessä on olympialaisten ohjelmassa viisi eri tapahtumaa, naisten ja miesten yksilö ja pari pelit sekä sekanelinpelit. Pöytätenniksessä on mahdollisuus yksilö ja paripelin olympiamitaleihin. Brasiliassa pelataan myös olympia golfia. Parhaat nais- ja miesgolfarit saavat olympiamitalit

Pyöräilyä, ammuntaa, voimistelua ja viisiottelu

Pyöräilyssä mitaleita jaetaan yhteensä 18 eri pyöräilytapahtumassa. Näihin kuuluvat perinteinen maantiepyöräily (4), ratapyöräily (10), BMX (2) ja maastopyöräily (2).

olympia-ammuntaAmmunnassa on olympiamitaleja tarjolla yhteensä 15:a eri tapahtumassa. Jousiammunnassa tullaan käymään neljä olympiataistoa Sambadrome Marquês de Sapucaí –stadionilla. Ohjelmassa ovat naisten ja miesten yksilö ja joukkuekilpailut.

Olympialaisten voimistelut käydään ensimmäistä kertaa samassa paikassa ja voimistelulle on myös ensimmäistä kertaa luvassa loppunäytös. Yhteensä 18 eri lajia käydään 6.-21.8. Riossa Arena Olimpica do Riossa.

Nykyaikainen viisiottelu kuuluu edelleen olympialajeihin ja lajeinahan tässä ovat pistooliammunta, kalpamiekkailu, 200 metrin vapaauinti, esteratsastus ja 3.2 kilometrin maastojuoksu.

Esteratsastuksessa tullaan jakamaan yhteensä kolmessa eri tapahtumassa kuudet olympiamitalit.

Katso tarkempi Rion olympialaisten ohjelma ja olympialajien televisiointiaikataulu tästä.