Tenniksen historia olympialaisissa on erikoinen. Tennis oli virallinen kisalaji vuosina 1896-1924, mutta piti sitten 60 vuotta taukoa, kunnes palasi ohjelmaan vuonna 1988. Nykyisin tenniksessä pelataan olympialaisissa miesten ja naisten kaksin- ja nelinpelit. Lontoon olympialaisten uutuus oli sekanelinpeli, joka on aiemmin ollut olympialaisten ohjelmassa viimeksi 1924. Tennis on äärimmäisen suosittu vedonlyöntilaji, joten ei ole mikään ihme että tennisturnauksen kaikki sarjat löytyvät kattavasti eri vedonlyöntifirmojen sivuilta.

Olympialaisten tennisveikkaus

Tarjolla on viisi eri turnausta, joista lyödä vetoa. Kaksinpeliturnaukset löytyvät kaikkien vedonvälittäjien listoilta, mutta nelinpelit eivät löydy välttämättä joka saitilta. Sekanelinpeli on vielä harvinaisempaa herkkua. Unibet on paras paikka lyödä vetoa olympialaisten tenniksestä, sillä sen kohdevalikoimista löytyvät kaikki viisi turnausta. Tarjolla on mitaliveikkaus eli voittajaveikkaus ja luonnollisesti valtavasti livevedonlyöntiä.

Kaksinpelit

Olympia tennisKaksinpeliturnauksissa on 64 osallistujaa. Mukaan otetaan 56 maailman parasta pelaajaa kesäkuun 2016 tilanteen mukaan, tosin sillä rajauksella, että kustakin maasta mukaan pääsee vain neljä parasta pelaajaa. Olympiakomitea nimeää lisäksi mukaan kuusi villin kortin saavaa pelaajaa, ottaen huomioon pelaajien sijoitukset ja turnaukseen osallistuvat maat ja kaksi paikkaa on varattu pienten maiden pelaajille.

Unibet arvelee miesten tenniksen kaksinpelin voittajaksi jotakuta nelikosta Novak Djokovic, Andy Murray, Roger Federer tai Kei Nishikori. Myös Stan Wawrinkalla ja Rafael Nadalilla on mahdollisuus voittoon, mutta on melkoinen yllätys, jos joku muu vie voiton tämän kuusikon ulkopuolelta.

Naisten tennis kaksinpelin vahvin voittajaehdokas on Serena Williams, mutta Simona Halep, Angelique Kerber ja Victoria Azarenka tulevat antamaan kovan vastuksen. Ja on siellä muitakin nälkäisiä pelaajia rivissä.

Tennis nelinpelit

Miesten nelinpeliä hallitsee kaksospari Bob Bryan ja Mike Bryan. Pari on ollut lähes 300 viikkoa maailmanlistan nelinpelin ykkösparina. Pari nimettiin vuosikymmenen joukkueeksi viime vuosikymmenelle. Kertoimet ovat selvät: Unibet pitää Bryanien voittoa vahvasti todennäköisenä, vaikka vastassa on Roger Federerin ja Rafael Nadalin kaltaisia nimiä. Heidän nelinpelipelaaminen ei ole kuitenkaan samalla tasolla kuin mitä kaksinpeleissä.

Naisten nelinpelissä vahvimpana on samoin sisaruspari: Williamsin sisarukset Serena ja Venus lienevät lyömättömiä.

Sekanelinpeli tekee tilanteesta mielenkiintoisemman. Mielenkiintoisia parja löytyy paljon, yksi mielenkiintosimmista lienee Roger Federer – Martina Hingis -pari. Olisiko tästä parista kultamitalistiksi? Unibetillä kerroin voittoon on 3.50.